sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Virkattu heijastin

Rakastuin ajatukseen itse tehdystä heijastimesta. Ja näin joulun kynnyksellä harkitsin sen sopivuutta postikortin ohella annettavaksi lahjaksi. Ensimmäiset viritykset ovat aika epäonnistuneita, mutta niistä poiki muita ajatuksia. Jos nämä ajatukset toteutuvat kerrotaan niistä toiste lisää.

Mutta sitten tämän päivän asiaan. Neulelehdessä oli sopivan tuntuinen rintakoru ja liitin siihen hopealangan yhteyteen heijastinlankaa. Lähtökohta on siis tämä:

Kaksi suorakaidetta, kaksi ympyrää ja koristeeksi nappi tai helmiä. Hyvin yksinkertaista ja helppoa. Sopii näin illan väkertelyksi. Kuvasta näkee, miten hopealangan seassa oleva heijastinlanka toimii. Normaalissa valaistuksessa heijastinlanka ei seasta erotu. Väristä sanottakoon, että fuksia vääristyi jokaisessa kuvassa eikä näy luonnollisena.Loppulos on kohtuullinen. Olen itse hieman ankara oman jäljen suhteen, enkä ole vielä varma päätyykö heijastin kortin kaveriksi. Joka tapauksessa aion jatkaa heijastinlangalla leikkimistä ja kehittää siitä eri versioita. Heijastimen toimintakyky on vielä testaamatta, mutta tuolla se on jo kiinnitettynä takin liepeeseen. Ja tytöt odottavat omia heijastimiaan ja omilla ehdotuksillaan.

Viimeistely ei ole minun heiniä ja viivytän sitä viimeiseen asti. Siksi illan näpertely alkoi jo riittämään ja helmet jäivät laittamatta. Alunperin ajattelin kiinnittää keskustaan kaksi roikkuvaa helminauhaa, mutta toisaalta, yksinkertainen on kaunista.

2 kommenttia:

Aava kirjoitti...

Kiitos kun kommentoit sivullani, sillä kommenttisi kautta löysin tänne :) Mukavannäköinen heijastin, noita tarvitaan vielä. Itsellekin pitäisi yksi tehdä, vahingossa kaikki tekemäni menivät lahjoiksi eteenpäin. :)

ViTa kirjoitti...

Kiva kun kävit kurkkimassa. :) Heijastimista tuntuu olevan aina pulaa. Ja todellakin ovat oiva lahja esimerkiksi korttien kanssa lähetettäväksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...