torstai 25. lokakuuta 2012

Kuurainen polku

"Petteri Punakuono oli poro iloinen" kuului aamulla ensimmäisenä lastenhuoneesta. Kyllä vain, maa oli valkoinen, muttei suinkaan lumesta, kuten tytöt olettivat, vaan kuurasta. Lapsilla taisi alkaa virallisesti joulun odotus.

Olen potenut jo viikon uskomattoman sitkeää köhää, joten tänään pidimme ansaitun vapaapäivän. Auringonpaiste, joka virkistää sitkeimmänkin unikeon, raikas ilma ja kauniin, kimaltelevan valkoinen maa. Pitkästä aikaa kaivattua energiaa. Päätin samalla kokeilla kameraani ulkovalaistuksessa ennen kuin heivaan kameran lopullisesti. Viimeksi otin kuvat iltahämärässä ja hirvittävien energiansäästölamppujen alla.

Ensimmäiseksi oli tietysti tehtävä lumienkelit. :)Mustat piirakkasukat ovat samat kuin viimeksi kuvatut ja kyllä, edelleen päättelemättä. Ehkä ne saa pääteltyä siihen jouluun mennessä. Liloista piirakkasukista tämä yksi on valmis ja toinen työn alla. Lila piirakkasukka on serkkuni pyynnöstä tehty tilaustyö. Villasukan suurkuluttajille kelpaa kuulema mikä vain, joten odotan innolla näistä palautetta. Molemissa sukissa on lankana seitsemän veljestä.

Olen syksyn aikana tehnyt tehnyt ohjeen Novitan Polusta neulottuun henkselihousuun. Villahousut on tehty tiettyä pienokaista ajatellen, mutta jos heillä ei ole sille tarvetta, niin henkselihousulle on kyllä varasuunnitelma. Ohje on rustattuna suttupaperin kulmaan, kuten aikaisemman röyhelömekonkin. Kun saan sopivan välin, niin yritän muistaa kirjoittaa ohjeen tännekin talteen. Polun väri on muistaakseni porkkana. Villahousut ovat myöskin keskeneräiset, päättely ja napit puuttuvat. Lahkeista tein hieman pidemmät kasvunvaraa ajatellen ja lahkeiden resori onkin käännettävissä. Takana yläosaan muodostuu kolmio, josta henkselit lähtevät kauniisti. No, katsokaa itse. :)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...