keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Nostalgiaa ja mysteerisukkia

Paljastusvaroitus!

Tunti sitten mulla oli mielessä hyvä teksti nostalgiasta. Ensin minun piti kertoa pahvitontuista, jotka taannoin ostin. En ole nähnyt tonttuja sitten lapsuuteni, joten se oli tietysti saatava kotiin ja jatkettava perinnettä omien lasten kanssa. Muistan, miten sain aina valita tontuista suosikkini ja laittaa oman huoneeni seinälle. Tämän jälkeen minun piti kertoa jostain toisesta nostalgisesta muistosta, jota en juuri nyt pysty muistamaan. Lasten iltatouhut, hampaiden pesu ja unille saattaminen vie ajatukset tehokkaasti muualle.

Raikun Jouluiset mysteerisukat ovat saaneet toiseen vihjeensä ja se on osaltani valmis. Kärjestä aloittaminen oli minulle uutta, mutta siihen löysin mieluisen ohjeen Novitan sivuilta. Tekniikan oikea nimi on "magic cast on". Helpompaa kuin luulisi. Nyt kokeiltuani sukkaa totean sukan ja etenkin kärjen istuvan mainiosti ja paremmin jopa kuin varresta aloitettuna. Koon määrittäminen oli minulle vaikeaa, joten siinä menin aika summanmutikalla. Ehkä sentin tiukemmat olisivat voineet olla, mutta ihan hyvä näinkin. Tulen varmasti käyttämään tekniikkaa uudestaankin.

Ja sitten ne kuvat. Ensimmäisenä Knitlob's Lairin Väinämöisen kerityt kerät, jottei ilo vahingossakaan spoilaantuisi.Ja muistui lopulta mieleen se toinenkin nostalgia. Meillä oli kesämökillä aina Princess-teetä. Keräsin pitkään siinä olleet mietelauseet talteen ja säilytin niitä vuosia. Princess-tee tuo edelleen mieleen kesämökin hirsipöydän ja hirsiseinät. Vartavasten ostin kaappiini kyseistä teetä, vaikkei sen maku olekaan suosikkini. Tämän päivän mietelause muuten oli: "Kieli on täsmäase. Älä ammu hyttysiä konepistoolilla. - Eilaa Jaatinen". :D Muistin niiden olleen aikaisemmin Kunfutsea ja muuta vastaavaa. Ei suinkaan, hyvin rehevällä naurulla alkoi päivä tuon mietelauseen myötä.

8 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Jännät ja kauniit noi sukat! Itsellä menossa ihan perussukkien neulonta, mutta seuraavia saatankin kokeilla tällä tavalla...

Mollie kirjoitti...

Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Miksi tehdä asiat aina samalla tavalla? :D

Heidi kirjoitti...

Minun mittapuullani näissä sukissa on haastetta: kirjoneule ja kärkialoitus. Ja niin kaunista tulossa. Värivalintasi on loistava!

Mollie kirjoitti...

Kiitos Heidi!

Kirjoneule on minullekin haaste ja kärkialoitus oli aivan uusi juttu. Mutta kyllä tuntuu loistavalta tehdä välillä jotain täysin erilaista!

Noora kirjoitti...

Onpas hienot sukat! Lueskelin blogisi läpi ja kaikkea ihanaa löysin. Täytyy jäädä "kuulolle", mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)

Mollie kirjoitti...

Kiitos Noora! Lämmitti mieltä. :)

Tiina kirjoitti...

Ihanat on nämä :) Mulla on kanssa väinämöistä puikoilla, ihan ekaa kertaa. Ei toivottavasti jää ainoaksi kerraksi :)

Mollie kirjoitti...

Samaa toivon minäkin. :) Väinämöinen tuntuu niin luksukselta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...