lauantai 17. joulukuuta 2011

Vauvan neulesetti

Lahjaksi neulottu setti päätyi juuri oikealle omistajalleen. Settiä olisi ollut kiva vielä täydentää tumpuilla, tossuilla ja kypärämyssyillä, mutta aika ei riitä kaikkeen. Muutama muukin joululahja odottaa valmistumistaan ja täytyy keskittyä niihin välillä.

 Vauvan peitto valmistui viimeisenä ja se on hyvin simppeli. Juju perustuu liukuvärjättyyn lankaan ja kulmasta aloitettuun neulomiseen. Lähtökohtana on kolme silmukkaa ja jokaisen kerroksen alussa lisätään yksi silmukka. Muutoin peitto on aina oikein neuletta. Aina oikein neule on yksitoikkoista puuhaa, mutta nurkasta nurkkaan neulominen tekee siitä mielekkäämpää ja luo peittoon näköä. Kokoa peitolle kertyi noin 55 x 55 cm ja siihen kului reilut kaksi kerää.
Nyt on työn alla pari muuta joululahjaa, polvisukat, neulebolero, virkattuja heijastimia, lasten villasukat ja uusin villitys: joulupallot. Oletko jo tutustunut joulupalloihin? Minulla on yksi täyttämistä vaille valmis ja toinen aloitettu. Ymmärrän mainioisti, että niidenkin tekoon voi hurahtaa. Ihanan pientä ja nopeasti valmistuvaa! Sopii näin kärsimättömälle neulojallekin.

Nyt viimeiset joulukoristeet esille ja joulumieli jokaiselle. Hyasintin ja piparkakun tuoksuiset toivotukset ja uusia neuleinspiraatioita odotellessa. Hyvää joulua!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...