sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Vauvan raitamekko

Todennäköisesti viimeiseksi jäävä jämäkuun työni on vauvan raitamekko. Ohje on samaisesta lehdestä kuin kevätperhonen eli Kauneimmat Käsityöt heinä-elokuu nro 4 2010. Raitamekko jäi odottamaan kruunuvillitykseni alle, mutta nyt on työ saatettu päätökseen. Ja todellakin edellinen päivitykseni koski tätä kyseistä mekkoa.

Malli on simppeli. Alhaalla on neulottua pitsiä koristeena, loput on perusneuletta. Viimeistely on tehty pinkillä rapuvirkkauksella. Tein rapuvirkkausta ensimmäistä kertaa kevätperhosen kohdalla ja jälki on vielä sen mukaista. Reunuksesta tuli hieman epätasainen, mutta ensimmäisen pesun jälkeen saattaa hieman tasoittua. Rapuvirkkaus on ihan kätevä tapa tehdä siisti reuna.

Mekko on muutoin valmis, mutta vielä napit puuttuu. Mallina on reilu vuoden ikäinen ja hänellä mekko menee polviin. Tein raitamekon nimenomaan sillä ajatuksella, että nyt menee mekkona ja myöhemmin tunikana tai liivintapaisena. Ja malli ei todellakaan ollut yhteistyöhaluinen, mutta jonkinlaista kuvaa saatiin.

Lankana olen käyttänyt perusseiskaveikka ja oli todella hilkulla, että lanka riitti. Piti loppumetreillä jo miettiä tarkkaan, miten raidat mitoitan ja millä langalla. Olen todella iloinen seiskaveikan kulutuksesta, koska minulla on siihen lankaan viha-rakkaussuhde.


12 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Onpas nätti ♥.

Minullakin taitaa olla vähän huonot välit seiskaveikan kanssa :).

Mollie kirjoitti...

Kiitos Neferi. :) Seiskaveikka on mun varalanka kaikkeen, mutta haluaisin tehdä jostain muusta, pehmeämmästä.

Sinisen sohvan emäntä kirjoitti...

Vaihtoehtona suosittelen Vuorelman Vetoa, suloisen pehmoista ja ihanaa neuloa! Suloinen, kaunis mekko!

Mollie kirjoitti...

Kiitos vinkistä, laitetaan korvan taakse.

Lotte kirjoitti...

Hieno mekko! Alpakkalanka on myös ihanan pehmeää ja käy hyvin vauvan vaatteisiin. Itse en pysty edes neulomaan villasta, koska olen sille allerginen. Alkaa ihoa kutiamaan, kun ajattelenkin seiskaveikkaa :)

Mollie kirjoitti...

Seiskaveikan paksuus tuntuu sopivan kaikkeen. Nyt yritän päästä siitä eroon ja saada muuta tilalle.

Nova Melina kirjoitti...

Aivan ihana mekko!

Mollie kirjoitti...

Kiitos Nova Melina! Ihailen muuten aina blogisi värikkyyttä. :)

Anu kirjoitti...

Moikka!

Löysin vasta sun blogin ja ihastuin tuohon mekkoon täysin. Kävin kirjastosta hakemassa ohjeen, mutta tyhmällä on täällä nyt pari pulmaa :) Kun tuossa ohjeessa on vain tuo kuva ja siitä pitäisi ymmärtää mitä tehdä ja en ole koskaan aikaisemmin sellaisella tehnyt. Joten kun kavennukset alkavat, niin missä kohti ja miten mekkoa kavennan? Aina kappaleen alussa vai lopussa vai molemmissa? Ja neulonko kaksi silmukkaa oikein yhteen? Täytyy vähän harjoitella tuota kuvioiden lukemista.

Mollie kirjoitti...

Moi!

Itse tein seiskaveikalla eli paljon paksummalla langalla kuin ohjeessa. Aloitussilmukoita on ohjeen mukaan 89-113s, niin muistaakseni tein noin puolet siitä. Kuvassa on mekko kerros kerrokselta eli esimerkiksi isoimmassa koossa ensimmäinen kavennus on kerroksessa 32. Tällöin kavennetaan yksi silmukka molemmin puolin.

Itse tein nuo kavennukset aivan summassa ja oman mallin mukaan. Ohjeessa neulotaan taka- ja etukappaleet erikseen ja kuvassa on mekon puolikas. Itse neuloin suljettuna neuleena kainaloon saakka.

Auttoiko? :D

Anu kirjoitti...

No jonkin verran :) Osaisinkohan itsekin soveltaa.. Ajattelin kyllä itsekin, että olisi mukavampi neuloa suljettuna neuleena. Täytyy katsella miten alan mekkoa tekemään. Kiitos! Seurailen blogia jatkossakin, tosi kivoja juttuja, kiitos niistä!!

Mollie kirjoitti...

Kiitos Anu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...