lauantai 31. elokuuta 2013

Dracula

Yksi suosikkikirjoistani on, tai on ainakin ollut, Bram Stokerin Dracula. Siitä on vuosia, kun olen sen viimeksi lukenut, mutta ainakin minun kirjakastissani se on klassikko. Elokuvat kalpenevat alkuperäisteoksen rinnalla.

"Welcome to my house! Enter freely. Go safely, and leave something of the happiness you bring!"

Ravelryssä on Vlad by Tammy Bailey. Olen haaveillut jo pitkään pitsihuivin neulomisesta, harunista tai muusta vastaavasta. Jostain syystä Vlad kuitenkin puhutteli minua vaihtoehdoista eniten. En ole aikaisemmin neulonut kunnollista pitsihuivia. Kolmiohuivinkin olen tehnyt vain kerran aikaisemmin. Haaste ei kuitenkaan tuntunut valtavalta tai ylitsepääsemättömältä. Neuloessa on syntynyt sen verran itseluottamusta, että uskoin pitsihuivin syntyvän tuosta vain. Lähes oikeassa olinkin. Muutaman kerran piti miettiä, miten kaaviokuva menee toistojen osalta. Tämä johtui juurikin siitä, etten ollut aikaisemmin lukenut vastaavaan muotoon kirjattua kaavaa. Nyt kuvaluku on opeteltu, joten seuraavalla kerralla ei pitäisi tulla sitäkään ongelmaa.

Kun neuloosi iskee, niin lanka on löydyttävä. Pitäisi kyllä jo tässä iässä osata hieman malttaa, mutta minkäs sitä itselleen mahtaa. Halusin aloittaa neulomisen samantien ja silloin ainoana vaihtoehtona oli marketin lankavalikoima. Langaksi valikoitui tästä syystä Novitan Huurre. Lisäksi halusin nimenomaan liukuvärjätyn langan, jotta mahdolliset virheet eivät olisi aivan niin selviä. Lankana Huurre on ihan ok. Muovinen joo ja ihoa vasten kutittava, mutta jotkut varmasti tykkäävät. Neulottaessa ei ollut niin paha kuin voisi luulla. Väri on kiva.

Vlad on neulottu blogitauon aikana, mutta pingoitin sen vasta elokuun puolella. Pingoituskin oli ensimmäinen kerta, joten tällä nyt rikottiin monta ekaa kertaa. Pitsihuiveja tulee varmasti lisääkin ja lankaakin niihin löytyy.

Muut Vladit näyttävät kuvissa kovin isoilta, mutta mulla siitä tuli lähinnä pieni kaulahuiviversio. Vladista on vielä se sanottava, että valmista työtä voisi tarkastella vaikka kuinka pitkään. On se vaan jännää mitä kaikkea langalla voikaan tehdä! :D


Nimi: Dracula
Lanka:  Novita Huurre
Koko: Pieni kaulahuivi
Ohje: Vlad by Tammy Bailey, Ravelry
Kenelle: Tämäkin jää arvoitukseksi. Joko minulle tai joululahjaksi.
Ajatuksia: En ymmärrä, miksi jotkut arastelevat pitsihuivien neulomista. Jos osaa pitsiä jo neuloa, ei huivi ole ongelma eikä mikään. Olihan Vlad minullekin haaste, mutta haasteisiin pitää tarttua. Ja note to myself: ODOTA, että saat kunnon lankaa.

5 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Miten hurmaava huivi ja kauniisti muuntautuu aluvaatteen mukaan.

Neule-Kirppu kirjoitti...

Aivan mahtava huivi!!!

Mollie kirjoitti...

Kiitos! <3

Emma kirjoitti...

Komia huivi!

Laura kirjoitti...

On se vaan upea! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...