keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Light and Up

Olin jo hetken kierrellyt kauppoja etsimässä itselleni sopivaa huivia. Koska sellaista ei tuntunut löytyvän, päädyin tekemään sen itse. Halusin semisolidi väristä ja lankakaapistani valikoitui Knitlob's Lairin eli aikaisemman Louhittaren Luolan Väinämöinen väriltään luumu. Väinämöinen on yksi suosikkilangoistani. Jos sitä ei ole vielä kokeillut, niin suosittelen ehdottomasti.

Suhteellisen simppeliksi huivimalliksi valitsin Ravelryn etsintöjen kautta Light and Up. Alunperin tykästyin kulmissa oleviin tupsuihin, mutta jätin ne kuitenkin omasta huivistani kiinnittämättä. Huivista tuli juuri sopivan kokoinen kaulahuiviksi takin kanssa. Haluaisin kuitenkin myös isomman huivin, samanlaisen kuin ohjeen mallikuvassa.

Ohje on sopivan simppeli nopeaksi työksi. Huivin mallista ensimmäiseksi huomio kiinnittyy reikäkerroksiin, mutta valmissa työssä tykästyin erityisesti huivin keskikohtaan, sen selkärankaan. Työ valmistuu kutosen puikoilla jouhevasti.

On muuten yllättävän vaikeaa kuvata isoa huivia siten, että huivi pääsisi oikeuksiinsa. On myös hyvin vaikeaa yrittää ottaa itse kuvaa huivista omassa kaulassaan.
Nimi: Light and Up
Lanka:  Knitlob's Lair Väinämöinen luumu
Koko: ei mitattu, kaulahuiviksi sopiva
Kenelle: Minulle arkikäyttöön
Ohje: Light and Up by Caroline Wiens, Ravelry
Ajatuksia: Kaunis huivi ja haluan samanlaisen isompana ja niillä tupsuilla

6 kommenttia:

Enya kirjoitti...

Yksinkertainen on kaunista! Upea huivi!

sirkkis kirjoitti...

Kaunis ja niin lämpöisen värinen.

Katri O kirjoitti...

Hieno on huivi ja hienoja ovat muutkin käsityösi tässä blogissa. Jostain syystä tuo Lukijat -widget ei näy, mutta sain liitettyä blogisi omaan lukuluettelooni muuta kautta :) Jouluisin terveisin, KatriKnits

Mollie kirjoitti...

Kiitos. :) Huivi miellyttää minuakin ja on ehdoton suosikkini.

Katri O toivottavasti kyse oli vain yksittäisestä ongelmasta, sillä minulle lukijat-widget näkyy ja mitään selkeää vikaa en siitä havainnut. Täytyy tarkkailla. Kiitos huomautuksesta ja mahtavaa, että pääsit kuitenkin lukijaksi.

Jaana kirjoitti...

Kaunis, yksinkertainen huivi ja tuo langanväri on kyllä upea:)

Tristis kirjoitti...

Tässä huivissa on vähän samaa näköä, kuin Ullassa olevalla Cardiff-huivilla. Neuloin sen noin kuukausi sitten, niin muistui mieleen. Kaunis huivi on. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...