lauantai 4. tammikuuta 2014

Sytomyssyt - ystävänpäivähaaste 2014

Matleena on taas laskenut liikkeelle sytomyssyjen ystäväpäivähaasteen. Haaste on luettavissa kokonaisuudessaan Lankapirtti-blogista. Jatkan haastetta eteenpäin ja toivon mahdollisimman monien tarttuvan haasteeseen.

Osallistuin sytomyssyjen tekoon ensimmäisen kerran viime vuonna. Oma myssy määräni ei ole päätä huimaava, mutta jokainen osallistuja kartoittaa kuitenkin kokonaissaldoa. Viime vuoden tuotoksia on alla kuvina sekä tarkemmat tiedot löytyy tämän linkin kautta.

Sytomyssy on sytostaattihoitoja saaville henkilöille tarkoitettu myssy ja niitä jaetaan vain niitä tarvitseville esimerkiksi keskussairaaloissa. Myssyt toimitetaan Lankapirtissä olevien ohjeiden mukaisesti paikallisille toimijoille, joten oma myssy päätyy toimittamallesi paikkakunnalle. Myssyyn kannattaa liittää perustiedot langasta, kuten materiaali ja pesuohjeet, jotta esimerkiksi villalle kutiavat löytäisivät omat suosikkinsa. Sytomyssyille on olemassa myös omat facebook-sivunsa paikkakunnittain. Itse olen Sytomyssyt Kanta-Hämeessä ryhmässä.

Itse osallistuin sytomyssyhaasteeseen parista eri syystä. Tärkein syy on ehkä oma erityislapseni. Hän sai syntyessään jonkun ihanuuden lahjoittaman, itse neulotun peiton lämmittämään. Vaikkei se silloin tuntunut suurelta asialta, tuntuu se siltä nyt. Toinen syy on se, että minulla on lankaa ja minulla suuri innostus neulomiseen. Myssy on nopea ja helppo välityö suurempien ohessa ja niitä voi tehdä vaikka varastoon.

4 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kiitos Mollie, että otit haasteeni vastaan ja jatkatkin sitä edelleen. :) Jokainen myssy on tarpeen, se yksikin saa yhden ihmisen elämään hiukan iloa ja helpotusta vaikeana aikana.

Pitsisukka kirjoitti...

Niin kauniit myssyt!

Tanja kirjoitti...

Ihania myssyjä ja niin kauniin värisiä! Itse tarvitsin sytomyssyjä viime kesänä ja pidän niitä vieläkin, kun hiukset kasvavat niin turksen hitaasti takaisin. Sairaalan syöpäpolin myssylaaria oli aina ilo penkoa, vaikka tuntui, ettei iloon kauheasti aihetta ollutkaan.

Nyt kun kaikki on hyvin, olen päättänyt laittaa hyvän kiertämään ja neuloskelen iltojen iloksi myssyjä, joita ajattelin viedä kesällä, ekassa vuosikontrollissa polille mennessäni.

ertzu kirjoitti...

Mä olen innostunut virkkaamaan syto hattuja, ja ne menee tällä hetkellä turkuun..ja sitten teen seuraavaksi muuallekin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...