maanantai 7. huhtikuuta 2014

Crazyt longjohnit

Villasukat.

Niitä on tullut tehtyä muutamat. Silti niitä pitää tehdä lisää ja niihin ei kyllästy koskaan. Mallivaihtoehtoja on lukuisia. Jokaiseen lankaan, jokaiseen jalkaan, jokaisen makuun ja taitoihin sopivia. Olen miettinyt, että jos neulon vaikka parikymmentä villasukkaa vuodessa, niin onko minulla jokaisesta jotain uutta sanottavaa blogissani. Pelkään pahoin, että on. :)

Minulla on muutama kerä Schoppel-Wollen Crazy Zauberball lankaa ja olen pitkään halunut kokeilla niiden tuntumaa neuloessa. Jokainen silmukka on monivärinen ja säikeet ovat helposti nähtävissä. Ehkä sileän neuleen lopputulos on hieman epätasaisen näköinen silmääni ainakin käsittelemättömänä. Mutta lanka on hyvän maineensa veroinen. Tykästyin zauberballiin. Se on miellyttävän tuntuinen sormissa ja hyvä neulottava. Kulutuksen kestoa en vielä tiedä, mutta eiköhän sekin selviä.

Malliksi valitsin Ravelrystä Longjohn Sock. Malli on tarpeeksi simppeli nopeasti neulottavaksi (ohut lanka kun ei ole kauhean nopeaa), mutta silti tarpeeksi näyttävä. Ohjeesta poiketen tein mallikuviota vain varteen, ihan nopeuttaakseni työn etenemistä. Ohut lanka ei ehkä ole ihan mun juttu, mutta sillä saa aikaan parhainta jälkeä.

Villasukat on tehty ihan alusta alkaen ystävän jalkaa ajatellen. Hänellä on vaan sellanen rimppakinttu, että varsi on liian leveä. Omaan jalkaani sukat istuvat mallikkaasti. Joten saattaa olla, että joskus tekaisen uudet sukat ja perin nämä takaisin. :) Hieman harmittaa, kun ei tullut oikean kokoista, mutta sellaista sattuu kun tekee summassa. Sukan teräosa olisi voinut olla puolisen senttiä pidempi ja kantapää hieman korkeampi, niin sukkien istuvuus olisi parempi. Tärkeintä on kuitenkin hyvä ajatus ja nojaudun nyt tähän. Neulominenkin on mukavampaa, kun on ystävä neuloessa mielessä. Ohjeesta voisi muutenkin huomioida, että itse tein varren M-koon mukaan. Jatkossa tekisin S-kokoisena.

En ole muuten koskaan tehnyt niin paljon virheitä, mitä tein näitä sukkia tehdessä, mutta sitähän ei koskaan kerrota kenellekään. 


Nimi: Longjohn sukat
Lanka:  Schoppel-Wolle Crazy Zauberball, väri 1660
Koko: Piti olla 40, mutta taitaa olla paremmin 39
Kenelle: Lahjaksi
Ohje: Longjohn Sock by Anne Hanson, ravelry
Ajatuksia: Ystäville on aina ihana tehdä, etenkin tärkeille sellaisille. Ihana lanka ja kiva malli. Väärä koko vain harmittaa.

3 kommenttia:

Menninkäisrinsessa kirjoitti...

Kauniit "pitkäjussit"! Onko siulla kokemusta kestääkö tuo lanka hyvin sukissa?

margsan kirjoitti...

Upeasävyiset sukat!!

Mollie kirjoitti...

Ei ole mitään kokemusta langan kulutuksen kestosta, mutta voin palata asiaan. Olen kyllä kuullut hyvää.

Sukkiin meni alle kerä ja vielä olisi yksi täysi kerä jäljellä. Sävy on kyllä ihana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...