sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kimalletta ja pinkkiä

Päiväkotiaika taas lähestyy, joten on aika varmistaa villasukkavahvuudet. Tuo viisivuotias Nasu on sellainen 125 senttinen tyttö ja kengän koko sen mukainen. Kasvuvauhti on huima ja keväiset villasukat ovat taas auttamattomasti pienet. Aloitin neulomaan hänelle uusia villasukkia sateenkaaren värisestä kimallelangasta. Varren alkupäässä varmistin, että kelpaako lanka hänelle, niin Nasu kommentoi: "Miksi vain sinistä ja vihreää? Tuleeko siihen lainkaan pinkkiä?". Pinkkiä onneksi oli tulossa, niin sukat saivat hyväksynnän. :) 

Nuo värisuosikit ovat olleet aika varmat meidän perheessä tuon ikäisenä. Kaikilla se on ollut pinkki. Vanhimmainen sitä selkeästi jo välttelee, mutta saattaa silti valita välillä pinkin vaihtoehdon. Kolmosluokkalainen puolestaan piti pienenä sinisestä, mutta kyllä sekin kääntyi pinkkiin juuri ennen eskaria.

Lankana villasukissa on Opal Happy with silvereffect. Opal on edelleen suosikkilankani sen neulottavuuden ja sormituntuman takia. Sillä saa sopivan paksuja villasukkia, jotka mahtuvat kenkään kuin kenkään, mutta lämmittävät hyvin myös saappaissa. Varsi on valepalmikkoneuletta ja jalkaterään jatkoin sitä yhden palmikon osalta. 

Valepalmikon ohje on hyvin simppeli. Mallikuvio koostuu viidestä silmukasta, joten tässä villasukassa on esimerkiksi varsi aloitettu 45 silmukalla. Kaikki viidellä jaolliset määrät kelpaavat. Valepalmikko on joustavaa ja sopii siksi hyvin varteen neulottavaksi. Valepalmikossa toistetaan seuraavia kerroksia halutun määrän verran:

1 krs.: neulo 3 oikein, 2 nurin
2 krs.: neulo 3 oikein, 2 nurin
3 krs.: neulo 3 oikein, 2 nurin
4 krs.: nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 2 oikein ja vedä nostettu silmukka näiden yli, neulo 2 nurin (eli kerros kaventaa yhden silmukan)
5 krs.: neulo 1 oikein, tee langankierto, neulo 1 oikein, 2 nurin (eli kerros lisää yhden silmukan)


Nimi: I feel Happy
Lanka: Opal Happy with silvereffect
Koko: 31-32
Kenelle: nuorimmalle likalle
Ohje: Valepalmikko, ohje yllä

Päivän mietelause on Roald Dahlin kirjasta Tynkätyiset:

"Katso loisteliain silmin kaikkea ympärilläsi, koska suurimmat salaisuudet on kätketty yllättäviin paikkoihin. He, jotka eivät usko taikuuteen eivät tule koskaan löytämään sitä."

1 kommentti:

KirsikkaHoo kirjoitti...

Kyllä kelpaa noin iloisilla sukilla päiväkodissa viipottaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...