lauantai 21. huhtikuuta 2012

Herttainen Hertta

Olin jo pitkään haaveillut Vilman Hertta-myssystä. Ensin oli saatava muita töitä pois alta, hommattava oikeat ja langat ja jopa puikon metsästykseen lähdettiin pääsiäispyhinä. Odotukset pipoon olivat kovat, sillä mallihan on aivan ihastuttava ja Vilman kuvissa Hertta-myssy on syötävän ihana.

Neuloin oman piponi vauvalle sopivaksi (koko baby) ja lankana minulla oli BC Garnin Silkbloom Fino. Lanka oli minulle uusi tuttavuus ja se sisältää 45 % silkkiä ja 55 % merinovillaa. Kerässä lanka on pehmoinen ja kiiltää kauniista. Neulottaessa se oli pieni pettymys, koska ainakin tässä työssä myssyn pintaan tuli nukka, joka saa pipon vaikuttamaan vanhalta ja käytössä kuluneelta.

Hertta-myssyn malli on ainakin minulle vaativa. Ohjetta on helppo noudattaa ja sen suhteen ei ole ongelmia. Ohut lanka, pienet puikot ja seurattava malli vievät aikaa ja myssyyn kului enemmän aikaa kuin odotin. Jotenkin onnistuin mokaamaan ja vauvan kokoinen myssy mahtuu omaan päähäni. Tämä viikko ei ole neuleiden suhteen mennyt kuin Strömsöössä. Ensin lättänät ja sitten Hertta. Myssyä tehdessä täytyisi enemmän kiinnittää huomiota myös sydämen kohtiin, koska nyt siihen syntyi selviä reikiä. Malli on silti niin ihana, että aion tehdä jossain vaiheessa uuden pipon sillä, mutta aivan eri langasta.

Btw. Tyrkkäsin lättänät miehelle eteen ja hänen kommenttinsa oli: "Nämä kun laittais kaupungille, niin kyllä olis vientiä." Hieman huvittunut oli. :D Viimeinen kuva on ennakkopaljastus seuraavasta jämätyöstä.
4 kommenttia:

Tiina R kirjoitti...

Ihana hattu! Mullakin on tuo ohje jonossa, ehkä ensisyksyksi ehtis tehdä itelleenkin ja tytölle :)

Mollie kirjoitti...

Malli on todella ihana ja vaikkei mennyt aivan putkeen, aion tehdä noita lisää. Seuraavaksi kokeilen bambulangalla, jos sen jälki miellyttäisi enemmän.

Hatatuu kirjoitti...

Vastavierailulla, tulin vaan ilmoittamaan itsestäni ja jatkan tutustumistani.

Mollie kirjoitti...

Kiva kun kävit, Hatatuu. :) Sivusi olivat sen verran kivat, että varmasti poikkean minäkin uudestaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...