perjantai 6. huhtikuuta 2012

Sinne sun tänne

Ihastuin Jaanan Koukutettu-blogissa olleseen Here & there-pipoon. Mallihan on alunperin Ravelrystä Veera Välimäen tekemä. Malli näytti aika simppeliltä ja tarkoituksenani oli käyttää eri lankaa kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten päätin olla avaamatta ohjetta ja neuloa oman mallin mukaan. Kunnia myssystä kuuluu kuitenkin täysin Veeralle.

Lankana on Cascaden Venezia Worsted, jossa on 70 % merinovillaa sekä 30 % silkkiä. Tämä oli ensimmäinen silkkilankani ja voin taata, että lisää on tulossa. Villan ja silkin yhdistelmä on juuri sitä mitä olen viime vuosina haaveillut! Olen käyttänyt lähinnä Novitan lankoja ja peruslankani kaikkeen on ollut 7 veljestä. Seiskaveikkaan minulla on viha-rakkaussuhde; haluaisin käyttää muuta, mutta langan paksuus tuntuu sopivan kaikkeen. Silkki tuo villan sekaan ihanaa pehmeyttä ja kiiltoa (tosin kunnollisella merinovillalla on oma osuutensa asiaan). Tuntuu jopa siltä, että Venezia Worsted langalla ei pysty saamaan huonon näköistä ja epätasaista pintaa.

Here & there - pipo on helppo tehdä. Työ on jouhevaa, mutta myös puuduttavaa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisin kaivannut paksumpaa palmikkoa. Kuvissa pipo on vielä käsittelemätön, eli suoraan puikolta valmistuneena kuvattu. Palmikko on tehty intarsiaa hyväksi käyttäen ja lähinnä täytyy vain pitää huolta siitä, ettei kiristä takana kulkevaa lankaa liikaa. Uskoisin, että pienen käsittelyn jälkeen palmikko näyttäisi paremmalta.

Lopputulos on ihan kiva. Olisin toivonut upeaa, joten jäi vähän huono fiilis. Parin päivän ajan halusin myssyn pois puikoilta, jotta saisin tehtyä jotain muuta. Sääli hyvän langan puolesta.
4 kommenttia:

ViTa kirjoitti...

Voi apua! Olen jo pari viikkoa odottanut, että pääsisin tekemään Hertta-myssyä ja nyt on kakkosen pyöröpuikot kadonneet. Kolmosella tulee aivan liian löysää. Onneksi huomenna on tavallinen arkipäivä ja pääsee lasten kanssa kaupassa pyörähtämään.

Jaana kirjoitti...

Ihanat värit! Itseäni jäi vähän harmittamaan, että onko liian "vaatimattomat" värit. Hertta on myös kaunis pipomalli!

Nuuskis kirjoitti...

Todella ihanat värit olet valinnut tähän pipoon! :)

Mollie kirjoitti...

Kiitos Nuuskis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...