keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Sisätossut - vai pannukakutko niistä tuli?

Osallistun ensimmäistä kertaa Jämäblogiin. Ajankohta on hieman heikko, koska tähän aikaan vuodesta käynnistän kevään pipotehtaani ja yritän saada uskomattoman kiireen kyydittämänä viisi kevätpipoa valmiiksi. Mutta toisaalta, miksipäs ei. Minulla on lankaa viime vuosituhannen puolelta ja jokaiseen kaapin nurkkaan on piilotettu muutama kerä. Olisi ihanaa päästä eroon "turhasta" langasta ja saada kaikki mahtumaan edes kahteen säilytyslaatikkoon. Juu, kahteen. Minulla ei ole parin metrin lankanyyttejä, mutta aloitettua keriä on useita. Pää raksuttaa erilaisia ideoita, aika ei vaan valitettavasti taida anna myöten niille kaikille.

Jämäkuukausi avautui kaksi päivää sitten maanantaina ja olen siitä asti odottanut, että löytäisin hetken aikaa sisätossuille. Ohje on Sanna Vatasen "Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta" - kirjasta sivulta 93. Tossut vaikuttivat kivoilta, hyödyllisiltä ja nopealta tavalta hävittää lankaa. Ohje onkin miellyttävän helppo ja kepeä ja siinä on variaation mahdollisuudet rajattomat. Ainut, mikä ohjeessa mättää on se, että siinä käsketään tekemään kaavan mukaiseksi. Minkä kaavan? Itse en kirjasta löytänyt kaavaa, joten sisätossujen osien koko on päästä heitetty. Lankani ja koukkuni olivat paksumpia kuin kirjassa käytetyt, joten jätin muutamia kerroksia tekemättä. Vähän tuntui isolta, mutta ajattelin sen menevän korkeuteen, joten kyllä se siitä suttaantuisi viimestelyissä. No, alla on lopputulos.

Arvaa vain huvittiko! Sinänsä harmitus ei ollut suuri, koska tossut virkkasi todella nopeasti. Yleensä ei enää huvita tehdä toista paria, jos edellinen on jo mennyt pieleen, mutta nyt ei tuntunut pahalta. Purkaminenhan ei minulla ole koskaan vaihtoehtona. Enemmin kaapin perälle kuin purkuun. Ukolle sisätossut voisivat olla aivan sopivat. Odotan vaan sitä ihastusta, kun lykkään hänelle punapinkit tossut käteen. :D

Pääliosassa lankana on valkoinen huopuva villalanka (kai Hjertegarn, en ole varma), punainen Florica sekä pinkki Novitan Rose Mohair. Pohjaosassa lankana on Novitan harmaa huopanen, pinkki Rose Mohair sekä kaksinkertaisena punainen Florica. Toisessa tossussa Rose Mohair loppui kesken pääliosan jälkeen, mutta menettelee se näinkin. Merkittävää eroa ei tossuihin kuitenkaan syntynyt. Kuvassa lankana on myös Novitan Teddy. Kokeilin sitä ensin mukaan, mutta totesin, ettei se tuo merkittävää eroa joukkoon ja käytän teddylopun mielummin lelu- tai nuken vaatevirkkaukseen.Nimesin tossut uudestaan lättänöiksi. Varsinainen lättänä lätty.

Voin tehdä tossut joskus uudestaankin ja varmasti käytän itse tehtyä jättilankaa eli yhdistelen vapaasti eri lankoja yhdeksi, mutta tuskin käytän tätä ohjetta ilman muokkausta.

3 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Minäkin tuota ohjetta kokeilin ja sain samankaltaisen tuloksen eli todella lättänät ja aivan liian suuret tossut syntyivät. Tuolla ne nyt kaapin perällä nököttävät :/

Mollie kirjoitti...

Mulla ne nököttävät miehen kaapin perällä. Väri onkin niin miehekäs ja ulkonäkö todella houkuttava, mutta muiden jalkaan ei voi noita edes ajatella. :D Päätyvät varmaan vuoden, pari kaapissa säilömisen jälkeen kierrätykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Entä jos kokeilisit huovuttaa tossut, silloinhan ne pienentyisivätkin.
Sullahan olikin niissä huovutuslankoja käytössäkin.
Koska eihän noin kauniita tossuja kannata poiskaan heittää ja käyttämättä jättää.
Kokeileppa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...