torstai 14. kesäkuuta 2012

Waves of Friendship - neulotun pitsibaskerin ohje

Waves of Friendship - baskerin takana on tarina. Olin lasteni ja ystäväni kanssa kaupungilla ja ystäväni ihaili ihan kaupasta ostettua baskeria ja sanoi, että sellainen olisi ihana saada. Mikä ettei! Ystävät ovat ilahduttamisen arvoisia ja arvelin pystyväni johonkin samantyyliseen baskeriin. Lupauduin tekemään hänen tytölleen jonkinlaisen virityksen ja seuraavana päivänä kiikutin jo lankoja näytille. Nyt pitäisi siis tehdä omille tytöilleni samanlaiset pitsibaskerin, jotta ystävyysjoukolla olisi kaikilla samanlaiset kesäpäähineet. Tästä juontuu osittain myös pitsibaskerin nimi - Ystävyyden aallot.

Lopputulos ei vastaa alkuperäisen idean lähdettä, mutta pitsikuvioissa on jotakin samantyylistä. Malli ei ole varsinainen baskeri, vaan jonkinlainen löysä lätsä. :) Waves of Frienship on joka tapauksessa aivan ihastuttava ja kerää ihailevia kommentteja kaupungilla.

Waves of Friendship pitsibaskerin ilmainen ohje on ladattavissa pdf-muodossa. Ohje on noin viisivuotiaalle lapselle ja tämä jäi ohjeesta mainitsematta. Lankana on Hjertegarnin Blend Bamboo. Kunhan saan tehtyä baskerin myös omille tytöille, tulee ohjeeseen lisäykset myös vauvakokoon ja noin 3-vuotiaalle.

Hieman eri pitsikuvioiselle peruspipolle on myös tulossa oma ohjeensa.

Edit! Pattern is available in English.


3 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Todella kaunis mallineule pipossa ja ihanan raikas väri! Bambut on kivoja kesälankoja :)

Mollie kirjoitti...

Kiitos berenike! Bambu on yksi kesän suosikkilangoistani.

Mollie kirjoitti...

Ohje on myös ravelryssä http://www.ravelry.com/patterns/library/waves-of-friendship---ystavyyden-aallot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...