keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Ylisöpöt pitsisukat

Osallistun Ravelryn Suuri Sukkahaaste 2013:n. Tammikuun sukka tulee tehdä joko paksummasta / ohuemmasta langasta kuin normaalisti tai vaihtoehtoisesti tulee neuloa sukat, joita ei ole Ravelryssä paljon neulottu. Päädyin itse tekemään villasukat normaalia paksummasta langasta. Yleensä teen sukat seiskaveikasta, mutta joulun mysteerisukka oli tuota ohuemmasta ja yksi Regia-sukkakin on tullut tehtyä, niin paksumpi lanka oli oikea vaihtoehto. Plus tietysti houkutteli, että paksummasta langasta tekee sukan hiukkasen nopeammin. :D Näin joulun kiireiden jälkeen on omat (lue: ei lahjatyöt) tekemättä, joten niihin olisi kova into.

Alunperin suunnittelin tekeväni villasukat Eskimosta eli täysin ohjeen mukaan. Paikallinen lankaliike ei  kuitenkaan myy Dropsdesignin lankaa ja nettitoimituksia en jaksanut odotella, joten nappasin mukaan tuota Sandnes Garnin Alfaa. Alfa ei ole varsinainen sukkalanka, mutta väri ja sormituntuma puhutteli minua. Lisäksi tein lankaostoksen viisi minuuttia ennen kaupan sulkeutumista neljän kärsimättömän lapsen kanssa, niin sitä ostettiin, mikä ensin innosti.

Mallia valitessani hain nimenomaan Dropsin ohjetta. Päädyin hakemaan villasukkia nimenomaan Eskimolangalle ja löysin useita kiinnostavia vaihtoehtoja. Varmaan joku niistä päätyy myöhemmin puikoille. Harkitsin palmikkokuvioita sekä pitsisiä. Pitsin ja paksun langan yhdistelmä kiinnosti, joten pitsisukista valitsin mielyttävimmän. Ja sattumoisin myös helpoimman. Pitsikuvio on hyvin simppeli ja muistiin jäävä.

Olen tyytyväinen tulokseen. Minulla on yksi sukka valmiina ja toinen puikoilla. Esimakua kuvina, olkaa hyvä.6 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Onpa ihanan väriset! :) Ja kuvio on kaunis, pitäisi varmaan itsekin jaksaa opetella jotain erikoisempaa sen tavanomaisen oikean ja nurjan silmukan ohelle :D

margsan kirjoitti...

No niiiiin romanttiser että!!!

Emma kirjoitti...

Jättipaksut, ja siihen nähden yllättävän naiselliset :D Mikä ohje????

Neule-Kirppu kirjoitti...

Ihanan väriset sukat ja kiva malli:) Olisi kiva tietää mistä ohjeen löytää.

Mollie kirjoitti...

Ohje on linkitetty blogiin. Löytyy siis dropsin sivuilta. Itse tein 5mm puikoilla, mutta muutoin ohjeen ja suositusten mukaisesti.

http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=109&d_id=48&lang=fi

Nämä ovat todella ihanan tuntuiset jalassakin! Ensin ajattelin, että ne päätyisivät miehen siskolle, mutta taitavat jäädä omaan jalkaan. :D

- H - kirjoitti...

Kaunis sukkamalli.
Minäkin päädyin Dropsin Eskimosta tehtyyn malliin tammikuun haasteessa. Menee vain vielä hetki ennen kuin ne ehtivät puikoille. Ja sittenkin teen ne kaksinkertaisesta Raggegarnista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...