maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sirle

Pieni tauko ei tarkoita aina tekemättömyyttä. Viikon reissuni suuntautui TAYSin piiriin ja kuvittelin neulovani siellä villasukat ja muutaman syto-myssyn. Juttu ei nyt mennyt ihan niin ja aikani kului täysipainoisesti pikkuisen viihdyttämiseen. Reissussa valmistui yksi sukka (edelleen pariton) sekä yksi myssy. Sukasta tulee kuvaa, kunhan toinen pari valmistuu.

Myssy on Suvi Simolan Sirle. Tein sirleni Tesseestä, joka on mielestäni ihan passeli kesälanka. Tämä kerä on ostettu lasten nukkeja ja nuken vaatteita ajatellen. Väri on kaunis, muttei minun värini.

Sirlessä tykästyin ensin pitsikuvioon. Tulostin mallin itselleni ja reissussa totesin, että tässähän on muutakin kivaa. Pipon resuri on tehty lyhennetyin kerroksin, jotta etuosan resori on takaosaa korkeampi. Tämä parantaa pipon muotoa huomattavasti ja aion laittaa vinkin muistiin korvan taakse. Lyhennetyjen kerrosten neulominen vaatii minulla selkeästi vielä harjoittelua, lähinnä tuo silmukoiden poiminen siis.

Aikani on kulunut yhden hullutuksen parissa. Meille on tulossa briteistä Disney Animators-nukkeja kaksi kappaletta ja olen tehnyt niille vaatteita. Mitat olen löytänyt Prinsessa Pienen - blogista. Näistäkin kuvat tulevat myöhemmin.

Sirle-kuvauksen mallit olivat tällä kertaa vapaaehtoisia. Kuvasin pipon ensin omassa päässäni ja sitten muut halusivat auttaa. Erityisesti kaksivuotias on huomattavan avulias, kaikessa, liiankin. :) Teen varmasti uuden Sirlen joku päivä ja todennäköisesti itselleni. Tämä päätyy siis syto-myssykeräykseen.


Nimi: Sirle
Lanka:  Novita Tennessee
Koko: Aikuisen
Ohje: Sirle by Suvi Simola, ravelry ja Ulla
Kenelle: Syto-myssyksi
Ajatuksia: Todella kaunis malli ja loistava ajatus tuo levenevä resori.

6 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Tyhmä kysymys mutta onko tarkoituksella Sirle pipossa resori matalampi toisella reunalla? Minulle ihan uusi malli, joten siksi kysyn.
Kaunis pipo kyllä :)

Marleena kirjoitti...

Hmmm... kun lukisi tekstin kahteen kertaan ensin, niin ei kysyisi todella tyhmiä :)Eli lukeehan tuolla että resori on matalampi toiselta reunalta...

Mollie kirjoitti...

Ullan ohjeesta kopioituna: "Tyttärelläni on tapana pitää pitkähköjä pipoja reilusti takaraivollaan. Tällainen pipo tarvitsee yleensä leveän reunuksen pysyäkseen päässä, mutta niskassa leveä reunus taittuu eikä tunnu mukavalle. Ratkaisu tähän ongelmaan on reunan muotoileminen lyhennetyin kerroksin siten, että etuosan joustin on leveä ja kapenee sitten niskaa kohti."

Tosiaan on tarkoituksellinen ja mielestäni toimii hyvin. :D

sirkkis kirjoitti...

Kaunis myssy vaan minulle nuo lyhennetyt kerrokset ovat hebreaa olen huivissa yrittänyt mutta tuloksetta. Pitäisi päästä oikein kädestäpitäen kokeilemaan, jos menisi minun kaaliin.

Noora kirjoitti...

Onpa nätti! :)

Mollie kirjoitti...

Lyhennetyt kerrokset vaativat vielä harjoitusta minullakin. Ja voihan pipon tehdä normaalillakin joustinneuleella, jos malli miellyttää.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...