tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulu paketissa

Joulu on ihanaa aikaa ja yksi lempijuhlistani. Minulle joulu tarkoittaa yhdessä olon, rauhoittumisen, lämpöisyyden ja perheen omaa aikaa. Joulun rauhaa osaa arvostaa etenkin, kun takana on monta rauhatonta ja pelonsekaista vuotta. Toisten auttaminen kasvaa aina jouluisin ja on ihanaa huomata media tulvillaan erilaisia auttamistapoja. Toivoisin samanlaisen välittämisen jatkuvan koko seuraavaan vuoden.

Viime jouluna meillä oli tupa täynnä porukkaa. Tänä jouluaattona se oli vain minä ja tytöt. Jouluruuasta en ottanut paniikkia. Likat eivät ole vielä mitenkään innokkaita laatikonsyöjiä, joten päädyin saarioisten valikoimaan. Ainoastaan bataattilaatikon tein K-Ruuan ohjeella. Siitä tuli aivan ihanaa ja se saattaa päätyä tästä lähtien jokaiseen joulupöytääni. Erityisesti pidin laatikon pekaanikuorrutteesta.

Jouluruuan jälkeen lasten aika tuppasi käymään pitkäksi. Joulupukin tuloon oli vielä pitkä aika. Meillä on ollut hieman huonoa tuuria joulupukin suhteen ja ne ovat tulleet useana vuonna jo suihkun tai ulkoilun aikana. Nyt osui ajoitukset kohdilleen ja pukki tuli aivan sopivasti. Tytöt lauloivat joulupukille laulun, halasivat ja pukki jakoi säkillisen lahjoja. Illalla kävimme vielä hautasmaalla ja sen pienessä kappelissa. Hautausmaalla on niin kaunista näin joulun aikaan. Kynttilää sytyttäessäni mieleeni tulee aina mummot, erityisesti toinen heistä. Hän oli minulle hyvin tärkeä ja niin valloittava persoona. Muistelin myös enoani, joka menehtyi kuluvana vuonna.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...