perjantai 11. lokakuuta 2013

Älä kutita!

Raglan-lisäykset ovat olleet minulla kokeilematon asia, vaikka neuleita on muutama tullutkin lapselle tehtyä. Halusin kokeilla raglan-lisäyksien tekoa ennen neulepaidan neulomista. Tähän tarkoitukseen minulle valikoitui Villaviidakon Emman Tickle-Me-Not-kauluri.

Olen katsonut mallia aikaisemminkin ja päättänyt tuolloin, että jos kaulurille on tarvetta, niin teen tämän kyseisen mallin. Malli on simppeli, mutta silti siinä on kiinnostavat pienet yksityiskohdat. Pidän muutoinkin Emman ohjeista, koska ne ovat aina huolella suunniteltuja, viimeistä piirtoa myöten. Kutittamattomuudesta en omassa kaulurissani lähde vannomaan, koska käytin lankana nimensä hukannutta jämälankaa. Omassa perheessäni ei ollut tällä hetkellä tarvetta kaulurille, joten kauluri lähti eteenpäin likkojen serkulle. Toivottavasti sille on siellä käyttöä. Pääasia, että raglan-lisäykset on kokeiltu ja todettu ne helpoiksi. Neulepaidan suunnittelussa voidaan siis edetä. :)

Kuvamalleina olivat sekä reilu 2- että 6- vuotiaat. Kauluri menee molemmille, mutta kuusivuotiaalle alkoi jo olemaan hiuman nafti. Kuusivuotiaalle kauluri olisi vaatinut hieman lisää pituutta kaulaosaan.

Joko muuten painaa joulu päälle? Pientä stressiä on ainakin mulla havaittavissa, koska haluaisin neuloa lahjoja, mutta aikataulu kutistuu päivä päivältä. Lisäksi tammikuussa tulee yksi lapsi lisää sukuun ja olisi kiva sinnekin jotain tehdä.Nimi: Älä kutita!
Lanka:  Jämälanka, merkki kadonnut. Sisältää kuitenkin jotain villaa.
Koko: 2v. - 5v.
Kenelle: Lahjaksi sukulaislapselle
Ohje: Tickle-Me-Not-kauluri By Emma, Villaviidakko-blogi
Ajatuksia: Hieno perusmalli pienillä yksityiskohdilla. Hyvin suunniteltu ohje.

2 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Kauluri on tosi selkeän ja nätin näköinen. Ja varmasti myös tarpeellinen.
Aah, jouluun ei tosiaan ole pitkästi aikaa. Olen ilmoittautunut pariin myyjäistapahtumaan, joten kyllä, tekemättömät jutut muistuttavat itsestään ja ompelukone kuiskii viettämään enemmän aikaa sen seurassa. Tosin tuollainen "joulustressi" on aoittain ihan mukavaakin, pääsee hyvin tunnelmaan:)

Mollie kirjoitti...

Pieni joulustressi luo myös sitä jouluun kuuluvaa tunnelmaa. Joulun odotusta, sitähän se on. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...