sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pupcake

Olen tehnyt aikaisemmin kaksi neuletta koiralle, joista toinen on ollut oma malli. Näitä kahta varten selasin ravelrysta lukuisia koiraneuleita ja mieleeni jäi yksi. Pupcake pattern by My Savannah Cottage.

Oma pentuni on nyt noin kolme kuukautinen. Vaikka karvapallo ei välttämättä kaipaisi neuletta, halusin tehdä neuleen varmuuden vuoksi talven varalle. Ja myös huvin vuoksi. :) Alkuperäisessä esimerkissä on myös kolme tupsupalloa, jotka alunperin ajattelin myös tehdä. Sitten tajusin, että kura-asun alla pallot eivät välttämättä toimisi, joten jätin ne tekemättä. Ja kehtaan paremmin kulkea neulepaitaisen koiran kanssa ulkona. :P Olen jo kerran kuljettanut pentua lasten rattaissa ja pallopaitainen pentu lasten rattaissa saattaisi olla jo liikaa. :D

Alkuperäinen ohje sisältää vain cupcake-mallikuvion, ei siis neuletta itsessään. My Savannah Cottage- blogista löytyy myös ilmaisia neuleohjeita koiralle, mutta tällä kertaa en jaksanut niitä lukea. Päädyin tällä kertaa tekemään varsinaiseen neuleen omasta päästä, ihan laiskuuttani ja siksi, ettei tarvinnut miettiä neuletiheyksiä. Lankana on seiskaveikka, koska se on (ainakin ollut) peruspesun kestävä.

Pupcake-kuvion tein silmukoita jäljentämällä. Kuvion olisi voinut tehdä myös intarsiana, mutta ajattelin tehdä nyt tätä kautta. Jos neuleesta olisi tullut väärän kokoinen, olisi intarsiaan laitettu työmäärä harmittanut. Lisäksi silmukoiden jäljentämistä en ollut aikaisemmin tehnyt, joten oli aika sekin opetella.

Malli oli kuvaushetkellä hieman ihmeissään ja väsynyt. Eiliset iltakuvaukset eivät erityisemmin ilahduttaneet mallia.


Nimi: Pupcake
Lanka:  Novita 7 veljestä
Koko: xs, pieni pentu
Kenelle: Omalle pennulle, Nalalle
Ohje: Pupcake by My Savannah Cottage
Ajatuksia: Kiva kuvio ja onnistunut koko. Well done.

1 kommentti:

sirkkis kirjoitti...

Herkullinen kuppikakku, ihana koiran paita. Meidän koirilla oli talvella villapaidat ja sateella ja kura-aikaan suojapuvut. Niita oli ihana tehdä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...