lauantai 5. lokakuuta 2013

Kertut

Syksyn aikana on jostain syystä tullut tehtyä näitä pakollisia "jokaisen pitää tehdä joskus"- töitä. Aikaisemmin puikoilla oli junasukat ja nyt vuorossa oli kertut. Kerttu- sukat ovat Uhoavan Gnun käsialaa ja ohje löytyy hänen blogistaan. Tai jos tarkkoja ollaan malli on peräisin Uhoavan Gnun isotädiltä, mutta menköön kunnia nyt yleisesti siihen suuntaan.

Mallikerrassa toistuu kahdeksan kerroksen kuvio. Vaikka kuviolla on lisäksi pituutta 24 silmukkaa, on kuvio helppo muistaa. Itselläni kuvio oli muistissa jo yhden kuviotoiston jälkeen. Useastikin kuvioissa on jokin logiikka ja siten ne ovat suhteellisen helppoja muistaa. Olen välillä miettinyt miellyttääkö neulominen osin sen loogisuuden takia. Tunnen oloni kotoisaksi numeroiden parissa. :)

En tiedä miksi päädyin taas tekemään pitsineuletta ja palmikkoa liukuvärjätystä langasta, vaikka tiedän, ettei se ole paras mahdollinen valinta. Joskus vain lanka huutaa jotain tiettyä mallia, enkä minä voi siihen väittää vastaan. Langoilla ja malleilla on oma tahtonsa. Lankana on Teeteen Pallas ja tästä tuli ehdoton suosikkini sport-lankojen joukossa. Pallas on sormissa ihanan pehmoinen ja nenässä ihanan villainen.
 


Nimi: Kerttu
Lanka:  Teetee Pallas
Koko: n. 39
Kenelle: Lanka on niin ihanaa, joten minulle
Ohje: Kerttu-sukat by Uhoava Gnu (blogi ja ravelry)
Ajatuksia: Malli on kiva lisä perusvalikoimaan, vaatisi vain sen yksivärisen

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...