torstai 17. lokakuuta 2013

Hiljaista kuin...

Syyslomaviikko. Huoh! Neljän lapsen kanssa syysloma ei todellakaan ole hiljainen kuin huopatossutehdas, mutta sellainen on tänne nyt käynnistymässä. Ensimmäinen pari uunista ulos!

Lankana on vuonna 2006 ostettua, nyt jo vintageen verrattavissa olevaa Hjertegarnin Torinoa valkoisena. Lisänä on Lappajärven Värjäämö Oyn  Filona hahtuvalankaa. Lupaavaa eikö, mutta lanka on made in Turkey. Koska huopatossut on tehty vuosikerta langasta, tein mallin ja koon aivan summassa. Lopputuloksesta ei ollut mitään hajua, mutta sehän vai lisäsi jännitystä. Ja hei, niistä tuli kokoa 39-40 eli aivan passelit. Hyvä minä. :) Taito on karttunut vuosien varrella.

Neuletossujen varsi on neulottu aina oikein-neuleella ja teräosa on sileää. Aloituksessa oli 50 silmukkaa tasona ja siitä sitten kavensin matkan varrella 12 silmukkaa. Lopuilla on neulottu teräosaa pyöröneuleena. Sauma on vain kantapäässä. Tossut on huovutettu koneessa.

Nimi: Neulotut huopatossut
Lanka:  Hjertegarn Torino ja Filona hahtuvalanka
Koko: n. 39-40
Kenelle: Lahjaksi, todennäköisesti
Ohje: Oma malli
Ajatuksia: Hieman jännitti loppukoko summassa tehtäessä, mutta pitäähän elämässä olla välillä jännitystä. :)


Syysloman kunniaksi lapset halusivat leipoa joulutorttuja. Mikäs siinä. Helppoa leipomista, kun lapset saavat tehdä sellaiset tortut kuin itse halusivat. Näytin heille yhden malliksi ja annoin sitten vapaat kädet. Alla on osa tuloksista.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaiset !! Eipä ole hiljaista täälläkään :D ah ja lumisade se vasta riemun reväytti...

möhönasu kirjoitti...

Kauniit tossut ja nyt niitä taas tarvitaan :)

sirkkis kirjoitti...

Ihanat tossut ja minusta väritys kiva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...