perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 5

Joulukalenterin luukussa 5 on virkattu lintu. Lintu on helppo ja nopea tehdä ja siitä voi tehdä lukuisia muunnoksia. Olen itse nähnyt vastaavanlaisen linnun jossain englanninkielisessä blogissa, joten kunniaa ideasta en voi ottaa itselleni. En kuitenkaan blogia löytänyt etsinnöistä huolimatta, joten päädyin tekemään lintuun oman ohjeeni.


Jouluinen lintu

Tarvikkeet:
virkkuukoukku 3,5 mm
lankaa esim. Novita 7 veljestä
helmiä, nappeja, kulkusia tms.

Lintu aloitetaan virkkaamalla ympyrä. Pyöräytä lenkki sormesi ympärille ja virkkaa lenkkiin 6 ks.
Virkkaa jokaiseen 2 p (korvaa aina ensimmäinen pylväs 3 kjs:lla), kiinnitä ps kerroksen alkuun
Virkkaa *1p, 2p* toista *-* ps kerroksen alkuun
Virkkaa *1p, 2p* toista *-*, ps kerroksen alkuun
Virkkaa *1p, 1p, 2p* toista *-*, ps kerroksen alkuun
Taita ympyrä puoliksi, täytä jos haluat esimerkiksi vanulla tai langan pätkillä. Virkkaa ks alareunaan ja yhdistä samalla avoin reuna toisiinsa. Päättele.Tee nokka. Virkkaa haluamaasi kohtaan 3 pylvästä yhteen (korvaa ensimmäinen pylväs 3kjs:lla). Päättele.

Tee jalat. Pujota ensin neulalla lankaan helmi, nappi tai kulkunen. Aloita virkkaamaan kjs-ketjua haluamastasi kohdasta. Laita helmi haluamaasi kohtaan ja jatka virkkaamista helmen yli. Itse lisäsin kolme puuhelmeä ja kiinnitin pään piilosilmukalla helmiketjun alkuun. Päättele ja tee toinen jalka samoin.

Virkkaa siipi. Virkkaa suoraan lintuun 3 pylvästä. Käänny ja virkkaa näihin 3 p yhteen. Päättele. Voit halutessasi kiinnittää siiven samalla paremmin lintuun kiinni.

Linnun kokoa on helppo muuttaa muuttamalla lankaa tai ympyrän kokoa. Jos kiinnität lintuun ripustuslenkin, saat oivan koristeen joulukuuseen tai vaikka kesäjuhliin.

Ja nyt! Olet varmasti ollut nopea ja saanut valmiiksi luukun 4 tyynynpäällisen. :) Itse kiinnitin linnun tähän tyynyyn.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...