lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 6

Itsenäisyyspäivän kunniaksi meidän barbiemme on menossa naimisiin. Vanhin tytöistä pyysi joku aika sitten, että tekisin hänen barbielleen häämekon. Tytöt olivat hyvin tyytyvisiä luomukseeni ja huokailivat ihastuksesta. Sen jälkeen meillä onkin leikitty lukuisia hääleikkejä. :D Vaihtamalla mekon väriä saa siitä myös oivan juhla-asun.

Barbien mekon tekijälle on eduksi, jos krokotiilivirkkaus on entuudestaan tuttua. Jos se ei ole, siihen kannattaa tutustua ennakkoon esimerkiksi Pitsikukan blogissa tai Punos-sidos-silmukka blogissa. Normaalisti krokotiilivirkkauksessa tehdään pohjaruudukko ja suomut perättäin, mutta barbien mekossa on tehty ensin pohjaruudukko ja vasta sitten krokotiilin suomut. Tämä lisää hieman päättelytyötä, kun virkkaus on aina aloitettava vasemmasta reunasta. Barbien häämekon ohjeessa ei ole yksityiskohtaista ohjetta krokotiilivirkkaukseen, koska edellisistä linkeistä löytyy jo hyvät kuvalliset ohjeet siihen.
Barbien häämekko by Mollie

Tarvikkeet:
virkkuukoukku 3mm
Novita Nalle

Barbin häämekko etenee ylhäältä alas. Aloita virkkaamalla 28 kjs ja jatka tasona.

1 krs: 1 kjs (korvaa aina ensimmäinen ks ketjusilmukalla), 27 ks
2 krs: 1 kjs, 27 ks
3 krs: kavenna 4 virkkamalla säännöllisin välein kaksi ks yhteen
4 krs: kavenna 3 virkkamalla säännöllisin välein kaksi ks yhteen
5 krs: ks koko kerroksen ajan
6 krs: ks koko kerroksen ajan. Kerroksen lopussa virkkaa 2kjs ja tee ps kerroksen alkuun. Jatka suljettuna virkkauksena
7 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun
8 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun
9 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun. Lisää kerroksen aikana 2 ks
10 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun
11 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun
12 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun. Lisää kerroksen aikana 2 ks
13 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun
14 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun
15 krs: ks koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun. Lisää kerroksen aikana 9 ks tasaisesti
16 krs: p koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun. Lisää kerroksen aikana 5 p
17 krs: p koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun.
18 krs: p koko kerroksen ajan ja ps kerroksen alkuun. Lisää kerroksen aikana 7 p

Ala tekemään krokotiilivirkkauksen pohjaruudukkoa haluamaasi kohtaan. Muutoin jatka pylväitä. Ruudukko tehdään seuraavasti:
19 krs: Tee pylväitä, kunnes olet haluamassasi kohdassa. 2 kjs, seuraavan silmukkaan 1 p, 1 kjs, 1 p, 2 kjs. Kerroksen loput silmukat pylväitä.
20 krs: Pylväitä pohjaruudukkoon asti. Jätä yksi pylväs tekemättä ennen ruudukkoa ja sen kohdalle tee 2 kjs. Edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjuun tee 1 p, 1 kjs, 1 p, 2 kjs ja toiseen ketjusilmukkaketjuun tee samat 1 p, 1 kjs, 1 p, 2 kjs. Jatka pylväitä kerros loppuun.
21 krs: Pylväitä. Jätä yksi p tekemättä ennen ruudukkoa. Tee edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjuun 2 kjs, 1 p, 1 kjs, 1 p, 2 kjs ja seuraavaan ketjusilmukkaketjuun samat. Jatka sitten pylväitä.

Jatka kerroksia samaan malliin, kunnes olet saanut haluamasi pituuden. Joka toinen kerros lisääntyy yhdellä "2 kjs, 1 p, 1 kjs, 1 p, 2 kjs"- toistolla.Krokotiilin suomujen tekeminen kannattaa aloittaa alhaalta ja vasemmasta reunasta. Jokaiseen pylvääseen olen tehnyt 6 p eli suomussa on yhteensä 12 p ( 6 p molemmin puolin). Yhden suomun valmistuttua olen kiinnittänyt suomun piilosilmukalla ja jatkanut vasta sitten seuraavaan. Kerroksen päätyttyä pitää katkaista lanka ja aloittaa uusi kerros taas vasemmasta reunasta.Virkkaa kjs- ketju nyöriksi häämekon selkään. Päättele. Häämekon voi myös koristella kimalteella tai helmillä. Krokoriilivirkkauksen voi sijoittaa useaan eri paikkaan, esimerkiksi mekon takaosaan, jolloin siitä saa myös tehtyä pidemmän laahuksen.Erittäin hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Nyt siirryn telkkarin ääreen katsomaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja erityisesti Annaa. Anna on idoli.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...