maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, luukku 1

On aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku. Joulu on mukavaa aikaa ja parasta siinä on odotus ja valmistautuminen. Itse olen täysin jouluihminen. Lisään kotiini hiljaksiin joulukoristeita, nautin glögistä, pipareista ja kynttilöistä. Joulu on minulle perheen yhteistä aikaa ja hiljaista läsnäoloa. Tammikuun alussa olenkin jo niin täynnä joulua, että silloin kuusi katoaa koristeineen aika nopealla vauhdilla. Mutta kynttilät ja glögi jäävät vielä lämmittämään.

Joulukalenterini sisältää pieniä ja simppeleitä virkkaus- ja neuleohjeita. Tämän päivän kuvallinen ohje on:


Jouluinen sydänkoriste


Tarvikkeet:
virkkuukoukku 3-3,5mm
jämälankoja esim. Novita 7 veljestä tai Novita Nalle
kaksi tölkkiklipsua
kimallelankaa esim. Novita Silver

Ensimmäiseksi valmistele tölkkiklipsut. Itse taitan pihdeillä takaosan siistiksi, mutta jotkut tykkäävät myös hioa terävät kulmat. Tärkeintä on, että klipsu on puhdas ja siinä ei ole teräviä reunoja. Sydämeen tarvitaan kaksi tölkkiklipsua ja ne asetetaan päällekkäin sydämen muotoon.
Ota käteesi vain yksi tölkkiklipsu ja virkkaa yhteen aukkoon seuraavasti:
2 ks, 1/2 pylväs, pylväs, 1/2 pylväs, 3 ks. Alla on kuva tästä osuudesta.

Nyt laita klipsut sydämen muotoon ja virkkaa alimpaan aukkoon eli molempien tölkkiklipsujen päällekkäiseen aukkoon 5 ks.

Virkkaa jäljellä olevaan aukkoon samat kuin alussa, mutta eri järjestyksessä. Virkkaa 3 ks, 1/2 pylväs, pylväs, 1/2 pylväs, 2ks. Kiinnitä kerroksen alkuun piilosilmukalla.
Sydän on valmis. Älä kuitenkaan päättele vielä lankaa vaan virkkaa 35 kjs sydämen ripustuslenkiksi. Yhdistä ketjusilmukkanaru piilosilmukalla aloituskohtaan ja päättele.

Jouluista kimalletta voi sydämeen lisätä virkkaamalla siihen yksi kerros kiinteitä silmukoita esimerkiksi Novita Silver-langalla.
Tyttöni ovat laittaneet koulureppuunsa sydämet, missä ulommainen reuna ei ole kimallelankaa vaan heijastinlankaa. Heijastinlangassa parempi on molemmin puolin heijastava, mutta sitä ei paikallisesta lankaliikkeestä ollut nyt saatavilla. Näitä sydämiä on myös tyttöjen luokkakaverit kyselleet.
Advent calendar's first lid is open. I'm a true Christmas person. I just love christmas preparations; candles, hot glogg and gingerbread. I add decoration bit by bit and in January I'm fed up and I put all of the decoration quickly back to the storage.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän onkin kiva joulukalenteri!

hannah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...