maanantai 19. marraskuuta 2012

Joulutähtiä

Nappasin heräteostoksena mukaani Novitan Joulu-lehden ja ihastuin siinä heti joulutähti-kaitaliinaan. Eilen hain täydennystä hahtuvaisvarastooni ja viime yön uneksin työn tekemisestä. Suunnittelin alunperin tekeväni työtä tänään illalla lasten nukahdettua, mutten malttanut. Aamukahvien ja -puurojen jälkeen valtasin keittiön lattian ja ryhdyin työhön.

Olen huovuttanut aikaisemmin purosta neulotut lapaset ja vihasin lopputulosta. Olen huovuttanut virkatun kukkaliinan ja vihasin lopputulosta. Olen myös huovuttanut virkatun maton ja sitä kumma kyllä rakastin. Olin siis hieman epäileväinen lopputuloksen suhteen, mutten voinut olla kokeilematta.

Tässä alku. Valkoista hahtuvaista lakanan päällä. Valkoista hahtuvaista laitoin aika kevyesti ja pelkäsin sitä olevan liian vähän. Ajattelin nyt kuitenkin kokeilla tällä. Ja halusin nimenomaan epätasaisen reunan.


Sitten kukkia ja hieman väriä.


 Sekä lehtiä. Nyt alkoi jo näyttämään upealta.
Sitten koneeseen. Koneesta tuli yksi iso paketti ulos ja tässä vaiheessa jo hieman pelotti.


Lopputulos on ihana. Hieman toispuoleinen, koska toinen puoli kaitaliinasta huopui enemmän, liikaa, joten liina kaventuu toista päätä kohti. Jatkossa pitää kokeilla eri pesuohjelmaa koneesta ja hieman harmaata pohjavärin sekaan. Uskoisin, että hieman harjoittelun ja kokeilun kautta lopputulos paranee ja pääsen lähemmäksi täydellisyyttä.
13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Paljonko tuohon meni materiaalia?

margsan kirjoitti...

Hienoa työtä! Itse vaan huovuttelen ns vanhanaikaisesti rullaamalla ja hiertämällä...

Mollie kirjoitti...

Anonym: Valkoista ja punaista meni molempia koko pussi. Keltaista ja mustaa todella vähän, vihreitä varmaan neljännes pussista.

Margsan: Haluaisin todellakin huovuttaa itse käsin, mutten tiedä tarkalleen miten sen tekisin ja laiskuus iskee tässäkin. Tosin, kuten tästä kaitaliinasta huomaa: laiskalla on paskainen loppu. :) Käsin saisi kauniimpaa ja tasaisempaa jälkeä.

Puputsi kirjoitti...

Todella hieno!

Mollie kirjoitti...

Kiitos Puputsi.

Marilla kirjoitti...

Wau, onpa hieno! Tosi tasaisen jäljen olet saanut aikaiseksi, noista huovutuksista kun ei koskaan tiedä. Kyllä tuo kelpaa pöydälle laittaa!

Mollie kirjoitti...

Kiitos Marilla. Itsekin olin yllättynyt kuinka hyvän jäljen sain koneessa aikaiseksi. Paketin avaus on aina aikamoinen yllätys.

Palaga kirjoitti...

Upea toteutus!

Mollie kirjoitti...

Kiitos Palaga.

Kardemumma kirjoitti...

Ihana liina. Minulle annettiin vastaavassa huovutuksessa vinkki, että puolessa välissä ohjelmaa otetaan pois koneesta ja rullataan toisin päin eli rullan sisin jääkin uloimmaksi kerrokseksi, huopuu molemmat päät tasaisemmin. Uloin kerros joutuu kovemmalle huovutuksella kuin sisin, kerrosten suojassa oleva ja siksi huopuu enemmän sisäkerroksen jäädessä vähemmän huopuneeksi. Lyhyessä liinassa tällä ei ole väliä, mutta pitkässä on merkitystä.

Mollie kirjoitti...

Kiitos Kardemumma!

Se toimisi varmasti. Lehdessäkin oli vinkkinä tehdä kaksi pesua, joissa liina on kääritty toisin päin.

Maija kirjoitti...

Kauniiltahan tuo näyttää :) Jos toispuoleisuus häiritsee, niin voihan sen pestä uudelleen. Tai sitten jos et halua ottaa riskiä, että liina menee koneessa pilalle, voisit koittaa huovuttaa sen käsin.
Koska liina on jo valmiiksi huopunut, se on helppoa. Otat vain kuumaa vettä, kastelet maltillisesti osan työstä (ei kannata ihan läpimäräksi koko alaa kerrallaan, tai muuten osa ehtii jo jäähtyä) ja sitten saippuaa käsiin, esim. marseille- saippua on hellä käsille ja oikein sopivaa tähän hommaan. Sitten vaan alat hieroa työtä käsissä, molemmin puolin ja voit vielä tiivistää sitä puristelemalla ja paukuttamalla työtä vaikka tiskipöytää vasten. Lopuksi huuhdot vuoroin kuumalla ja kylmällä, voit kaulita työn vielä suoraksi ja sitten tasolle kuivumaan. Silittämälle suoristuu nätisti :)

Mollie kirjoitti...

Kiitos ohjeista Maija!

Huovutimme lasten kanssa taidekurssilla kiven päälle ja samalla systeemillä tuo liinakin varmasti menisi. Toispuoleisuus ei niin älyttömästi häiritse ja saahan siitä hyvän (teko)syyn tehdä toinen liina. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...