perjantai 9. marraskuuta 2012

Sukkaa pukkaa

Tällä kertaa on vuorossa konttisukat. Harkitsin konttisukkien tekemistä jo aikaisemmin, kun päätin tehdä mustat sukat lahjaksi. Novitan sukkalehdessä konttisukat ovat mustavalkoisena ja ne näyttävät ihan kivoilta. Ihan kiva ei kuitenkaan riitä, joten päädyin piirakkasukkiin ja jätin konttisukat hautumaan. Konttien tekeminen hieman arvelutti, myös ajankäytön suhteen.

Nykyinen väritys on aivan sattumaa. Halusin tehdä kirjoneulesukat liuku- tai pätkävärjätystä langasta ja päädyin väreissä seitsemän veljeksen vaalean harmaaseen sekä linnuista peippoon. Oli siis aivan sattuman kauppaa, että pätkävärjätty lanka päätyi konttisukkaan. Ajattelin pätkävärjäyksen peittävän osan mahdollisista virheistä ja pelkäsin sen tekevän sukasta sekavan, jolloin koko idea menisi hukkaan.

Mitä mieltä olette lopputuloksesta? Minua ainakin miellyttää sen verran, että nämä sukat taitavat päätyä omaan jalkaan. Joo, okei välillä vähän arveluttaa, mutta mitä enemmän sukkaa pidän kädessä, sitä enemmän siitä pidän.
5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tykkään kyllä noista sukista. Ehkä kuvion näkyvyys kärsii hieman noista harmaista kohdista raitalangassa, mutta se korostuu kauniisti noissa yksivärisissä. :)
Voisin jopa itsekin kokeilla tätä mallia jossain vaiheessa. :)

margsan kirjoitti...

Nätit on sukat, mutta mietin mahtaisiko onnistua itseltä!

Mollie kirjoitti...

Oranssit ovat todella kauniit tuossa ja sopivat hyvin. Lempisukkani on mummon kutoma eriparijämälanka-sukka, joten ehkä tuollainen sekavuus sopii minulle. :) Alkuun mietin itsekin tuota harmaa-harmaa yhdistelmää, luonnossa ei ole niin paha kuin kuvassa.

Miellyin konttineuleeseen sen verran, että taidan tehdä toisenkin parin. Ja konttineule itsessään on helpompaa kuin luulisi. Silmukoiden poimimista ja kaventamista, niin sillä homma hoituu.

Essi kirjoitti...

Oli pakko tulla tänne myös katsomaan. Nämä sinun sukat ovat aivan ihanat.

Mollie kirjoitti...

Kiitos Essi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...