keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Uusi ihastus

Näin tuolla facebookin neulonta-ryhmässä oravalapaset, jotka oli tehty käännettäviksi. Oravista en niin innostunut, mutta kaksipuoleinen ja erityisesti lämmittävä kirjoneulelapanen kuulosti juuri siltä mitä kaipasin.

Olen neulonut nyt melkein ranneosuuden toisesta lapasesta ja olen aivan innoissani! Mahtavan tuntuiset ja näköiset! Kirjoneuleen malli on ravelrysta ja se paljastukoon aikanaan. Ohje käännettävään lapaseen eli onteloneuleeseen löytyy paristakin eri paikkaa. Alkuperäinen inspiraationi on blogista Lankapirtti, mutta onteloneuleen ohjetta löytyy myös Ullasta.

Alku oli pientä harjoittelua ja lankojen tahatonta solmimista, mutta nyt jo homma hoituu. Hieman mietityttää sormiosat kavennukset, mutta uskoisin jotain keksiväni. Neuleet alkavat tulla jo pahasti uniin. Ensin Tintsan Kettu-sukat ja nyt sitten tämä onteloneule. Viime yö meni siihen, kun unissani mietin miten tuo tuplalapanen tehdään käytännössä. Neuloosin oireitako? Ei kai? :D

4 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Näyttääpä lupaavalta tämä sinun alkusi! Tuskin maltan odottaa valmista. :) Minulla pöllölapaset puikoilla, tuplana tietenkin.

Tuttua tuo, että mielenkiintoinen käsityö tulee uniinkin! ;D Katsohan tarkasti ne unet, niistä saa joskus hyviä vinkkejä.

Mollie kirjoitti...

Todellakin! Yöllä jo päättelin mielessäni, miten tekniikka toimii käytännössä ennen kuin luin ohjeesi. :) Pöllölapaset ovat myös ihailun asteella. Jospa ne tulisivat tämän öisiin uniin. :D

Enya kirjoitti...

Minulla on vielà kokeilematta tuo kaksipuoleinen kirjoneule. Tàytyypà seurata sinun neulomistasi, alku on niin kaunis ja tasainen.

Mollie kirjoitti...

Kiitos Enya! Onteloneule helpottaa kummasti tasaisen jäljen saamista. Tuo kuvassa oleva meni tosin jo purkuun, koska siitä tuli aivan liian leveä. Uusi, hieman kapeampi versio on aloitettu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...